Open Noord-Nederlands Kampioenschap Full Contact Karate Toernooi Drachten

In alle vroegte om 05:45 verzameld bij het Budocentrum om met vier auto’s richting Drachten te gaan voor Noord Nederlands kampioenschap Shinkyokushin. Sensei Chiel, Jan Willem en Leo beiden sempais waren al in Drachten aangezien zij gisteren aanwezig moesten zijn voor de cursus scheidsrechteren. We waren met een mooie groep deelnemers aanwezig, acht jeugdleden en één senior lid.

Als eerste waren er de katawedstrijden. Jouke (volgens zijn moeder echt toe aan het deelnemen van wedstrijden) begon en liet een hele mooie kata zien en was volledig gefocust op het halen van een finaleplek. Tijdens de finales liep hij weer een top kata met een hoge waardering en dat bracht hem een welverdiende derde plek. Daar mag hij trots op zijn!!!

Magdalena liep haar eerste kata tot in de puntjes nauwkeurig, daarmee verdiende zij een finaleplek. Vol overgave liep ze in de finale haar kata en daarmee werd ze eerste van de poule. Volgens mij zit het in de genen bij de familie Marki, haar vader Gjoka was ook een groot karatekampioen.

Er waren meer deelnemers voor de kata wedstrijden Loed, Lynn en Nicky zij vielen jammer genoeg buiten de prijzen. Toch mogen zij trots zijn op hun eerste katawedstrijden. Het is niet zomaar iets om alleen op de mat staan en het te laten zien terwijl er honderden ogen naar je kijken!!!

Toen begonnen de kumite wedstrijden. Senna begon en had direct al een zware kluif aan zijn tegenstander die overigens een kop groter was en al de bruine band had. Senna wist zich kranig te weren en ontweek een paar gevaarlijke aanvallen. Spijtig was toch dat zijn tegenstander een ippon scoorde en daarmee er met de winst vandoor ging. In de tweede partij kreeg Senna een flinke stoot op gezicht en in het Shinkyokushin mag dit absoluut niet. De hoekscheidsrechters zagen het jammer genoeg niet, door de impact was Senna toch wat aangeslagen en de partij moest gestaakt worden. Ondanks beide verliespartijen ging Senna er toch met een derde prijs vandoor.

In de eerste partij van Daan begon hij razend sterk en overliep zowat zijn tegenstander. Toch wist deze precies een stoot op een oude blessure te plaatsen en moest de partij gestaakt worden. Tussen de wedstrijden door kon Daan niet genoeg herstellen om nog een volgende partij te vechten. Net als Senna kreeg hij toch een derde prijs en daar mag hij trots op zijn.

Allebei vonden ze het meer een troostprijs, maar zeiden ook direct we gaan weer keihard trainen voor de volgende keer. En jongens dat is de spirit van Shinkyokushin geef nooit op!!!!

Cas Hoogakker startte zijn eerste partij technisch ijzersterk. Helaas was zijn tegenstander toch wat onbehouwen en gaf hem een goed geplaatste trap waardoor Cas een blessure opliep aan de binnenkant van zijn been. De ehbo kwam direct in actie en Cas heeft nog geruime tijd met een coolpack gezeten. Spijtig maar hij kon de wedstrijden niet meer hervatten en ging met lege handen naar huis. Er komen nog genoeg kansen voor Cas in de toekomst!!!

En toen kwam Melle hij moest zich eerst kwalificeren voor de poule en dat deed hij glansrijk door in een partij van 1 minuut te laten zien wat hij waard was.  Vol overgave knokte hij zich door de andere partijen twee gelijk en twee winst en dat resulteerde in een tweede plek. Heel goed gedaan Melle weet zeker dat opa (onze Sensei Chiel) heel trots op je is!!!!

We kunnen terugkijken op een mooi en succesvol toernooi. Alle ouders verzorgers trainers en scheidsrechters ontzettend bedankt.

Osu Erik Ansink & André Naberman