Summercamp NSKO 2018

Afgelopen weekend zijn we met zeven karateka’s naar het NSKO Summercamp in Zwarte Meer geweest. We kregen trainingen van de internationale top binnen het Shin Kyokushin shihan Jan Bülow en sensei An Driesens-Polimeno europees kampioen kata.

Het was tevens het examenkamp voor Erik Ansink en Gjoka Marki. Beiden hebben een zwaarbevochten Shin Kyokushin examen afgelegd, waarbij Gjoka zelfs een 50 man kumite moest afleggen. Erik heeft wat minder partijen gevochten, maar stond tot het laatst toe zeker zijn mannetje. Erik is geslaagd voor zijn 1e kyu bruine band met streep en Gjoka voor zijn 3e dan zwarte band met 3 gouden strepen.

 

Het kamp had ook voor onze sensei Chiel van Vliet ook nog een speciaal moment. Vorig jaar heeft hij zijn 4e dan zwarte band 4 gouden strepen mogen ontvangen, dit weekend was de officiële inauguratie hiervan. Het was een speciaal maar ook een pijnlijk moment, want de traditie is dat tijdens de inauguratie er ook enkele klappen met de bo (houten stok) gekregen wordt. Verder waren er veel lovende woorden voor sensei Chiel!!!!