Veelgestelde vragen

Wanneer uw zoon of dochter lid wordt van de Judoselectie zijn er ongetwijfeld vragen, om de meeste voorkomende vragen te beantwoorden is onderstaande opgesteld.
Heeft u nog meer vragen? Stel ze dan tijdens de trainingsuren aan Brid, Edith, Rob of Wilfred.

Veelgestelde vragen wedstrijdselectie Judo

Scheidsrechters gebruiken de rode en witte band, om de Judoka's uit elkaar te houden, zodat het punt naar de juiste Judoka gaat. Ook als je nog een witte band hebt, moet je een extra witte band omdoen. Je kan de rode en witte banden bestellen op onze webshop (tip, laat de banden borduren). Vanaf het NK -18 jaar is een rode en witte band niet meer toegestaan, dan is een blauw en wit Judopak vereist.
Ja, maar je moet ook een wit wedstrijdpak bij je hebben als je als "wit" wordt opgeroepen. Daarom is het pas handig vanaf de leeftijdsklasse -18 jaar. Tot die tijd kan je prima uit de voeten met een rode en witte band. Dit geldt ook voor de vaantjes. Heb je alleen een blauw pak en wordt je opgeroepen als wit en je hebt geen wit Judopak, dan ben je gediskwalificeerd voor die wedstrijd en heb je dus verloren.
De inschrijfkosten worden voorgeschoten door Brid. Bridlevert de inschrijflijst aan bij de penningmeester van het Budocentrum. De penningmeester draagt zorg voor de incasso bij de Judoka's en het terugbetalen aan Brid.
Deze betaald de Judoka zelf, contant bij de wedstrijd. Dit kan je voorkomen door elke maand je gewicht door te geven en zelf in de gaten houden of je dicht op de grens zit van een gewichtsklasse.
Judo is een sport waarbij rekening wordt gehouden met gewichtsklassen. Voor een wedstrijd moet het gewicht worden doorgegeven, zodat je als Judoka in de juiste gewichtsklasse wordt ingedeeld. Geef je gewicht elke maand door via de mail aan het wedstrijdsecretariaat.
De gewichtsklassen zijn opgesplitst tussen mannen en vrouwen en is hier te vinden.
Wegen doe je zonder Judopak en zonder Judobroek. In je ondergoed, want zo weeg je ook op het toernooi.
Het rugembleem is verplicht vanaf het DK-15 jaar, aangezien er vanaf het DK-15 jaar een vervolg is voor het NK. Wel is het leuk om een embleem te hebben. Je kan het rugembleem bestellen via de webshop.
Budocentrum heeft hier een speciaal adres voor, maar je kan het ook zelf doen. Vraag de contactgegevens van de persoon die de rugemblemen opnaait aan Brid of Wilfred
Nee, er is geen schema. Vervoer is op eigen gelegenheid. Wel is het handig om als ouders met elkaar te overleggen of je zoon/dochter met iemand kan meerijden als je zelf niet kan, of geen vervoer hebt. Ook daar is de WhatsApp groep voor.
Ja, met uitzondering van het Adidas International toernooi. Tijdens de opstaptoernooien mag er niet gecoacht worden, alleen begeleiding is toegestaan. Dit wordt vaak gedaan door Brid, Davy, Daphne en Wilfred. Op de grotere toernooien mag wel gecoacht worden. Tijdens de DK's wordt de coaching uitgevoerd door Brid. Tijdens het NK wordt de coaching uitgevoerd door Brid, dit vanwege de vereiste coachlicentie.
Nee, dit is pas verplicht bij Internationale wedstrijden. Wel is het aan te raden om een wedstrijdpak te kopen dat stevig is.