Foto’s Vestingtraining 2017

Afgelopen zaterdag zijn we vanuit het Budocentrum met 10 leden richting Groenlo vertrokken voor de Vestingtraining, die georganiseerd werd door karatevereniging Mu-Chin. Direct bij aankomst hebben we shihan Aloys te Braake 6e dan en sensei Mike te Braake 4e dan gegroet.

Vanwege het slechte weer zijn we vertrokken naar de Oude Calixtus kerk (wat een toplocatie) in het centrum van Groenlo. Daar kregen we meerdere lessen in de kihon technieken, het waren hoofdzakelijk kihon technieken die in steeds grotere combinaties en sneller moesten worden uitgevoerd.

Onze eigen sensei Chiel (4e dan) werd door sensei Dominic Monasso (4e dan) voorgesteld als zijn jeugdleraar “ik heb veel van wat ik weet over Kyokushin geleerd van sensei Chiel, ik ben benieuwd wat jullie te wachten staat”. Sensei Chiel heeft een leerzame stamina kumite training gegeven.

Na ruim twee uur training was het tijd voor lunch. Er waren zakjes met drie belegde bolletjes brood en een flesje drinken. Dat was top geregeld door Mu-Chin!

Na de lunch kregen we de keuze tussen een kumite training of een kata training.

De dag werd afgesloten door met de hele groep richting het centrum te vertrekken met het welbekende “ichi ni san shi”!!! In het centrum van Groenlo werden er nog een aantal kihon oefeningen gedaan, waarbij er uiteraard enkele oorverdovende en indrukwekkende kia’s (kia = een korte schreeuw/ademstoot) te horen waren.

De hele groep bestond uit ruim 120 personen uit onder andere Gouda, Arnhem, Doetinchem, Zutphen, Winterswijk en zelfs een groep uit Duitsland. Ondanks het slechte weer was het een zeer geslaagde dag! Bedankt en een hele dikke OSU voor de instructeurs en de organisatie van Mu-Chin!

TOT VOLGEND JAAR!!!
Sempai Erik Ansink